Maandmenu

Loversmenu 2018

van 21 februari tot 25 maart

 

Kampenberg Kampagne Brut Rosé

100% Vlaamse Ardennen

 hapjes…. sint-jakobsschelp gegratineerd,

carpaccio van sint-jakobsschelp, sint-jakobsschelp met champagnesabayon

***

Gegrilde Canadakreeft met dragon en limoen

Domaine Raissac Ostrea ‘Sauvignon Blanc’ 2014

***

 Skrei, kroonjuweel onder de kabeljauw, sausje van venusschelpen en pastinaak

Citrus Grove ‘Chenin Blanc’ Bellingham 2015

of

Limousin kalfsrib-eye met saliesaus, overbakken groene groenten en orecchiette pasta

Colle Cesi ‘Montepulciano d’ Abruzzo’ 2013

***

Geflambeerde passievruchtendroom

 

Prijs: € 48 zonder dranken

€ 68  met aperitief en aangepaste wijnen

 

 

Het menu wordt geserveerd voor het hele tafelgezelschap

A la carte

Voorgerechten

Tafelen in feeststemming januari 2018
van 3 januari tot 10 februari

Bellini cocktail of onze winter Gin Tonic GinMG 1835 met Fever Tree Lemontonic,
hapjes van kingkrab, sint-jacobsvruchten en oester
***
Exotisch vissoepje met scampi’s en aziatische groenten
Ramon Bilbao ‘Verdejo’ 2015
of
Ravioli met kreeft in schuimig soepje
Ramon Bilbao ‘Verdejo’ 2015
***
Zalm ' label rouge ' Schotland, sake-sojasaus, gestoofde paksoi en basmatti-rijst
Dehesa La Torrecilla ‘Alarije’ 2015
of
Eendenborstfilet, sausje van brambessen en cognac,
wintergroenten en aardappelgratin
Salice Salentino, Masseria Borgo del Trulli 2014

***
Wit chocoladetaartje met mandarijn


Prijs: € 45 zonder dranken
€ 65 met aperitief en aangepaste wijnen

Het menu wordt geserveerd voor het hele tafelgezelschap
* Carpaccio… vlinder dunne ossenhaas,
gemarineerde paddenstoelen en truffelcrème 19
*Huisgemaakte kroketten van noordzeegarnalen 17.5
* Gravad lax met komkommer, mierikswortelroom en herfstkruiden 17.5
* Herfstslaatje met gerookte eendenborst, frambozen
en manderijndressing 17.5
*Scampi met prei en pasta met lichte curry-roomsaus 18
* 2 maal ganzenlever en framboos…* huisgemaakte ganzenleverterrine
met confituur van framboos en sjalot *gebakken ganzenlever met
warm frambozensausje 19
*Wienerchampignons “gepaneerde champignons met
vers bereide tartaarsaus” 15
*Soep van marktverse groentjes 6.5

Uit de zee

*Coquilles en pladijs, zeekraal en limoensaus,
Peterselieaardappelen 28
*Tajine met reuzengamba’s, scampi , sint-jacobsvruchten en
mediterraane groentjes 26
*Gebakken Noordzeetong met fris slaatje en verse frietjes 34

Van het land

* Everzwijnkroontje met shitake, sjalot en broccoli,
saus van Adriaan Brouwer, aardappelkroketen 28
*Mechelse koekoek met saus van bruine la chouffe, aardappelgratin en
gebakken paddenstoelen 20
*Ossenhaas van Belgisch wit blauw ras met een slaatje
en verse frietjes 27
* champignonroomsaus * béarnaise * groene peper 3

Die Österreichische Küche

*Tiroler Gröstl -éénpansgerecht- met rundsvlees, aardappelen, ajuin,
marjolijn & spiegelei geserveerd met een slaatje 22
*Wienerschnitzel, onze nr 1 in de Oostenrijkse keuken 20
*Altwiener Tafelspitz, warme groentjes, röstkartoffeln
en bieslooksaus 20
*Zwiebelrostbraten, entrecôte met ajuinsaus, seizoengroenten en
gegratineerde aardappelen 27
*Zigeunerspies, brochette van varkenshaas, paprikasaus,
slaatje en verse frietjes 20

Slaatjes

*Avocadosalade met mango, gebakken scampi’s,
pecannoten en mangovinaigrette 21
*Pittig slaatje met gerookte zalm en dilledressing 20
*Ijsbergslaatje met limoendressing en gegrilde gamba’s met look 22
*Geitenkaas uit de oven op een fris slaatje met gebakken
spekjes en gekarameliseerde appeltjes 19

Pasta

Penne arrabiata met schilfers oude parmezaan en rucola 15
Pasta met zongedroogde tomaten en gebakken scampi’s, dillesaus 20
Wok van peultjes, sojascheuten, boontjes, jonge worteltjes, champignons, ananas, scampi en zoet zure saus 21

Dessert

Chocolade moelleux met vers gedraaid vanille-ijs 8.5
Crème brûlée puur met vanille 8.5
Lievelingsdessert van de chef met verse frambozen, meringue en chocolade 8.5
Tiramisu van speculaas en rum 8.5
Smeuïg roomijs met huisgemaakte advocaat, meringue en Belgische aardbeien 8.5
Dame blanche met verse slagroom en warme chocoladesaus 8.5
Heisse Liebe “vanille-ijs met warme frambozen” 8.5
Vers gebakken Apfelstudel met vanillesaus of vanille-ijs 8
Wiener- Eiskaffee “warme koffie met vanille-ijs en slagroom” 8
Sabayon van “Riesling Spätlese” met vanille-ijs 9
Selectie van 3 kazen 12
Zauberflöte ‘Sekt met citroenensorbet’ 10
Sorbet van Limoncello, bosaardbeien en passievrucht 8.5