Maandmenu

Tafelen in de herfst 2019

van 16 oktober tot 1 december

 

Damia 1637 Cava ‘Seleccion Especial’ Brut

 of

Paradise Passion Cocktail

met hapjes van ree, fazant en bospaddenstoelen

 ***

Sint jacobsvruchten, crème van butternut- pompoen

en olie van lavas

“Le Courier, Old Road Wine ‘Chenin Blanc’ Kaapse Hoek 2018”

***

Wilde eend op gekarameliseerde jonagold, sausje van

sinaasappel en Grand Marnier

“Sin Fin, Guada ‘Malbec’ Mendoza, Argentinië 2015”

***

Bouillabaisse à la Marseillaise

“Sarah’s Creek ‘Charonnay’ Zuid Afrika 2017”

of

Gebraden patrijs, pastinaakmousse met truffel, jus van ‘Plantation Dark Pineapple’,

jonge witlof en frietjes van knolselder

“Torre de Barreda ‘Cabernet Sauvignon’ Toledo, Spanje 2015”

***

Gemarineerde conference-peer, chocoladegel,

 vanille-ijs en caramel met munt

 

Prijs: € 50 zonder dranken

€ 22,50  voor aperitief en aangepaste wijnen

 

Het menu wordt geserveerd voor het hele tafelgezelschap

A la carte

Voorgerechten

* Huisgemaakte ravioli gevuld met kreeft en spinazie 19
* Carpaccio van Chimay Rund, 22 dagen gerijpt, crème van ganzelever
en kleurige lentetomaten 19
* Huisgemaakte kroketten van noordzeegarnalen 18
* Gerokte Noorse zalm met lentekruiden 17.5
* Scampi’s in lookboter 18
* 2 maal ganzenlever en framboos…* huisgemaakte ganzenleverterrine
met confituur van framboos en sjalot *gebakken ganzenlever met
warm frambozensausje 20
*Wienerchampignons “gepaneerde champignons met
vers bereide tartaarsaus” 15
*Soep van marktverse groentjes 6.5

Uit de zee

* Kabeljauwhaasje op bloemkoolcrème, gebakken hanenkammen-
paddenstoelen en basilicumolie 30
*Tajine met reuzengamba’s, scampi , sint-jacobsvruchten en
mediterraane groentjes 27
*Gebakken Noordzeetong met fris slaatje en verse frietjes 36





Van het land

* Zomerhert met hanenkammen, jus van oude balsamico en
knolseldergratin 32
* Black Angus Rib Eye, Himalaya zout,
aardappel in de schil en slaatje van rucola en postelijn 30
*Mechelse koekoek met saus van De Koperen Markies ‘trippel 9’,
pastinaakcrème en gebakken groentjes 23
*Ossenhaas van Belgisch wit blauw ras met een slaatje
en verse frietjes 29
* champignonroomsaus * béarnaise * zwarte peper 3

Die Österreichische Küche

*Tiroler Gröstl -éénpansgerecht- met rundsvlees, aardappelen, ajuin,
marjolijn & spiegelei geserveerd met een slaatje 23
*Wienerschnitzel van kalf met fris slaatje en verse frietjes 22
*Zwiebelrostbraten, Entrecôte met ajuinsaus, seizoengroenten en
gegratineerde aardappelen 28
*Zigeunerspies, brochette van varkenshaas, paprikasaus,
slaatje en verse frietjes 22

Slaatjes

*Avocadosalade met mango, gebakken scampi’s,
pecannoten en mangovinaigrette 21
*Pittig slaatje met gerookte zalm en dilledressing 20
*Ijsbergslaatje met limoendressing en gegrilde gamba’s met look 22
*Geitenkaas uit de oven op een fris slaatje met gebakken
spekjes en gekarameliseerde appeltjes 19

Pasta

Penne arrabiata met schilfers oude parmezaan en rucola 15
Pasta met zongedroogde tomaten en gebakken scampi’s, dillesaus 20
Wok van peultjes, sojascheuten, boontjes, jonge worteltjes, champignons, ananas, scampi en zoet zure saus 21

Dessert

* Vers gedraaid pistage- ijs met bosvruchten 9.5
*Smeuïg roomijs en sorbet met huisgemaakte advocaat,
meringue en Belgische aardbeien 9.5
* Ca¬ri¬bi¬sche tiramisu met banaan en rum 8.5
* Chocolade moelleux met vers gedraaid vanille-ijs 8.5
* Crème brûlée met bourbon vanille 8.5
* Lievelingsdessert van de chef met verse frambozen,
meringue en chocolade 8.5
* Dame blanche met verse slagroom en warme chocoladesaus 8.5
* Heisse Liebe “vanille-ijs met warme frambozen” 8.5
* Wiener-Eiskaffee “warme koffie met vanille-ijs en slagroom” 8
* Sabayon van "Gewürztraminer" met vanille-ijs 9
* Selectie van 3 kazen 12
* Zauberflöte 'Sekt met citroenensorbet' 10
* Sorbet van limoen, frambozen en passievrucht 8.5