Maandmenu

 

Tafelen in de lente 2018

van 30 maart tot 29 april

Damia Cava Rosé Brut ’Seleccion Especial’

met hapjes…

garnalenkroket, quinoa salade met jumbo garnalen, bisque van grijze garnalen

***

Stoofpotje van lentegroenten met reuzescampi’s

Amigos ‘Torre de Barreda’ Vino De La Tierra De Castilla

***

Belgische asperges met zeevruchten…zalm, coquilles en gamba’s, mousselinesaus en peterselieaardappelen

Albet i Noya ‘Curios Penedès’ 2017

of

Texel’s lamsfilet met tataki-saus en lentepuree

Ermitade San Lorenzo ‘Campo de Borja’ Gran Reserva 2010

***

Vers gebakken pancakes, zwarte bosbessen, vanilleroomijs en gezouten caramel

 

Prijs: € 48 zonder dranken

€ 68  met aperitief en aangepaste wijnen

A la carte

Voorgerechten

*Stoofpotje van lentegroenten met reuzen scampi’s 19
* Carpaccio… vlinder dunne ossenhaas,
gemarineerde paddenstoelen en truffelcrème 19
*Huisgemaakte kroketten van noordzeegarnalen 17.5
* Gravad lax met komkommer, mierikswortelroom en herfstkruiden 17.5
*Scampi met prei en pasta met lichte curry-roomsaus 18
* 2 maal ganzenlever en framboos…* huisgemaakte ganzenleverterrine
met confituur van framboos en sjalot *gebakken ganzenlever met
warm frambozensausje 19
*Wienerchampignons “gepaneerde champignons met
vers bereide tartaarsaus” 15
*Soep van marktverse groentjes 6.5

Uit de zee

*Belgische asperges met zeevruchten…zalm, coquilles en gamba’s,
mousselinesaus en peterselieaardappelen 32
*Tajine met reuzengamba’s, scampi , sint-jacobsvruchten en
mediterraane groentjes 26
*Gebakken Noordzeetong met fris slaatje en verse frietjes 34

Van het land

*Texel’s lamsfilet met tataki-saus en lentepuree 30
*Mechelse koekoek met saus van bruine la chouffe, aardappelgratin en
gebakken paddenstoelen 20
*Ossenhaas van Belgisch wit blauw ras met een slaatje
en verse frietjes 27
* champignonroomsaus * béarnaise * groene peper 3

Die Österreichische Küche

*Tiroler Gröstl -éénpansgerecht- met rundsvlees, aardappelen, ajuin,
marjolijn & spiegelei geserveerd met een slaatje 22
*Wienerschnitzel, onze nr 1 in de Oostenrijkse keuken 20
*Altwiener Tafelspitz, warme groentjes, röstkartoffeln
en bieslooksaus 20
*Zwiebelrostbraten, entrecôte met ajuinsaus, seizoengroenten en
gegratineerde aardappelen 27
*Zigeunerspies, brochette van varkenshaas, paprikasaus,
slaatje en verse frietjes 20

Slaatjes

*Avocadosalade met mango, gebakken scampi’s,
pecannoten en mangovinaigrette 21
*Pittig slaatje met gerookte zalm en dilledressing 20
*Ijsbergslaatje met limoendressing en gegrilde gamba’s met look 22
*Geitenkaas uit de oven op een fris slaatje met gebakken
spekjes en gekarameliseerde appeltjes 19

Pasta

Penne arrabiata met schilfers oude parmezaan en rucola 15
Pasta met zongedroogde tomaten en gebakken scampi’s, dillesaus 20
Wok van peultjes, sojascheuten, boontjes, jonge worteltjes, champignons, ananas, scampi en zoet zure saus 21

Dessert

Chocolade moelleux met vers gedraaid vanille-ijs 8.5
Crème brûlée puur met vanille 8.5
Lievelingsdessert van de chef met verse frambozen, meringue en chocolade 8.5
Tiramisu van speculaas en rum 8.5
Smeuïg roomijs met huisgemaakte advocaat, meringue en Belgische aardbeien 8.5
Dame blanche met verse slagroom en warme chocoladesaus 8.5
Heisse Liebe “vanille-ijs met warme frambozen” 8.5
Vers gebakken Apfelstudel met vanillesaus of vanille-ijs 8
Wiener- Eiskaffee “warme koffie met vanille-ijs en slagroom” 8
Sabayon van “Riesling Spätlese” met vanille-ijs 9
Selectie van 3 kazen 12
Zauberflöte ‘Sekt met citroenensorbet’ 10
Sorbet van Limoncello, bosaardbeien en passievrucht 8.5