Maandmenu

Tafelen in de lente 2019

van 20 maart tot 28 april

 

Lente Gin Tonic met vlierbessen, aardbei en limoen

of

Glas Carles Andreu Cava rosé

Gebakken coquilles op crème van rode ui, aspergecrèmesoepje

 en mousse van avocado en noordzeegarnalen

***

Asperges met ‘Lomo Iberico Bellota’ en kruidenvinaigrette

Sant Pere ‘Moixent’ Vinyes Velles 2017

of

Carpaccio van schelvis, bulgursalade, gepekelde wortelen

en calamanski-dressing

Domaine Les Salices ‘Sauvignon’ Limited Edition 2017

***

 Noorse kabeljauw op asperges, saus van waterkers en gebakken pannenaardappelen

Rey, Santo Rueda 2017

of

Texel’s lamsfilet met asperges, jus met munt en rozemarijn, chips en crème van zoete aardappel

Primicia ‘Crianza’ Rioja 2015

***

Ca­ri­bi­sche tiramisu met banaan en rum

 

Prijs: € 52,50 zonder dranken

€ 75  met aperitief en aangepaste wijnen

 

Het menu wordt geserveerd voor het hele tafelgezelschap

A la carte

Voorgerechten

* Zeevruchten uit de oven met kruidige tatakisaus 20
* Rundscarpaccio met Parmigiano, ruccola, trostomaten en limoen 17.5
*Huisgemaakte kroketten van noordzeegarnalen 18
* Gerokte Noorse zalm met foccacia en lentekruiden 17.5
*Scampi met prei en pasta met lichte curry-roomsaus 18
* 2 maal ganzenlever en framboos…* huisgemaakte ganzenleverterrine
met confituur van framboos en sjalot *gebakken ganzenlever met
warm frambozensausje 20
*Wienerchampignons “gepaneerde champignons met
vers bereide tartaarsaus” 15
*Soep van marktverse groentjes 6.5

Uit de zee

*Griet met citroenentijm, tagliatelle met truffel en
gewokte groene groeten 30
*Tajine met reuzengamba’s, scampi , sint-jacobsvruchten en
mediterraane groentjes 26
*Gebakken Noordzeetong met fris slaatje en verse frietjes 36


Van het land

* Kalfstournedos met morieljes, gegrilde koolrabi en knolselder 30
*Mechelse koekoek met saus van De Koperen Markies ‘trippel 9’,
pastinaakcrème en gebakken groentjes 23
*Ossenhaas van Belgisch wit blauw ras met een slaatje
en verse frietjes 29
* champignonroomsaus * béarnaise * zwarte peper 3

Die Österreichische Küche

*Tiroler Gröstl -éénpansgerecht- met rundsvlees, aardappelen, ajuin,
marjolijn & spiegelei geserveerd met een slaatje 23
*Wienerschnitzel van kalf met fris slaatje en verse frietjes 22
*Zwiebelrostbraten, Entrecôte met ajuinsaus, seizoengroenten en
gegratineerde aardappelen 28
*Zigeunerspies, brochette van varkenshaas, paprikasaus,
slaatje en verse frietjes 22

Slaatjes

*Avocadosalade met mango, gebakken scampi’s,
pecannoten en mangovinaigrette 21
*Pittig slaatje met gerookte zalm en dilledressing 20
*Ijsbergslaatje met limoendressing en gegrilde gamba’s met look 22
*Geitenkaas uit de oven op een fris slaatje met gebakken
spekjes en gekarameliseerde appeltjes 19

Pasta

Penne arrabiata met schilfers oude parmezaan en rucola 15
Pasta met zongedroogde tomaten en gebakken scampi’s, dillesaus 20
Wok van peultjes, sojascheuten, boontjes, jonge worteltjes, champignons, ananas, scampi en zoet zure saus 21

Dessert

* Trifle Ananas Cheese Cake 8.5
* Chocolade moelleux met vers gedraaid vanille-ijs 8.5
* Crème brûlée met bourbon vanille 8.5
* Lievelingsdessert van de chef met verse frambozen,
meringue en chocolade 8.5
* Tiramisu van speculaas en rum 8.5
* Dame blanche met verse slagroom en warme chocoladesaus 8.5
* Heisse Liebe “vanille-ijs met warme frambozen” 8.5
* Wiener-Eiskaffee “warme koffie met vanille-ijs en slagroom” 8
* Sabayon van "Gewürztraminer" met vanille-ijs 9
* Selectie van 3 kazen 12
* Zauberflöte 'Sekt met citroenensorbet' 10
* Sorbet van limoen, frambozen en passievrucht 8.5