Maandmenu

Tafelen in de zomer 2021

van 4 augustus tot 19 september

 “Cava ‘Stars’ Touch of Rosé 2017” of

Secret d’ Alost “London Dry Gin” met Mediterranean Tonic

 

Hapjesbord…gemarineerde zomeroester, Noorse zalm met sesam en oosterse saus,

gegrilde perziken met spek, geitenkaas en lavendel

***

Gegratineerde zeebaars met courgette, mozzarella en Parmaham,

pestosausje

“Corte Olivi ‘Pinot Grigio delle Venezie’ Italië 2019”

of

Tonijntartaar met avocado en granaatappel,

 graanmosterddressing

“Corte Olivi ‘Pinot Grigio delle Venezie’ Italië 2019”

***

IJslandse kabeljauw, sausje van eekhoorntjesbrood, gebakken chanterellen en

bloemkool- aardappelpuree

“Dos Almas Reserva, Chardonnay, Chili 2018”

***

Lamskroontje in korst, porto-rozemarijnsausje, zomergroenten en gratin van 

   champignons en aardappel

“The Berry Box ‘Merlot’ Zuid Afrika 2017”

***

Italian Dream

 ‘stracciatella-ijs met amarena-kersen en amarettokoekjes’

 Prijs: € 50 zonder dranken

€ 75 met aperitief en aangepaste wijnen

A la carte

Voorgerechten

* Reuze tortelloni met bouillon van boschampignons, Parmesan 19
* Huisgemaakte kroketten van noordzeegarnalen, fris slaatje 19
* Asperges met Serrano ham en kruidenvinaigrette 18
*Carpaccio van Belgisch witblauw rund met
rucola, trostomaten en vers geraspte parmigiano reggiano 18
* Scampi’s in lookboter 18
* De wereldberoemde vitello tonato uit Piemonte 18
*Wienerchampignons “gepaneerde champignons met
vers bereide tartaarsaus” 15
*Bisque van noordzeegarnalen 7.5

Uit de zee

*Papillot van zomergroenten, pladijs, krieltjes en knoflookboter 27
*Tajine met reuzengamba’s, scampi , sint-jacobsvruchten en
mediterraane groentjes 27
*Zeevruchten uit de oven…
½ kreeft, gamba’s, scampi’s, langoustine en sint-jakobsvruchten,
kruidenboter en krielaardappeltjes 34
*Gebakken sliptongen met fris slaatje en verse frietjes 25

Van het land

* Black Angus Rib Eye, Himalaya zout, roomsaus met morilles,
aardappel in de schil, Mediterrane
zomersalade met frambozendressing 30
* Mechelse koekoek met gebakken paddenstoelen, truffelsaus en
aardappelgratin 23
*Wienerschnitzel van kalf met fris slaatje en verse frietjes 22
*Ossenhaas van Belgisch wit blauw ras met een slaatje
en verse frietjes 29
* champignonroomsaus * béarnaise * zwarte peper 3


Die Österreichische Küche

*Wienerschnitzel van kalf met fris slaatje en verse frietjes 22

Slaatjes

*Avocadosalade met mango, gebakken scampi’s,
pecannoten en mangovinaigrette 21
*Ijsbergslaatje met limoendressing en gegrilde gamba’s met look 25
*Geitenkaas uit de oven op een fris slaatje met gebakken
spekjes en gekarameliseerde appeltjes 21

Pasta

*Penne arrabiata met schilfers oude parmezaan en rucola 16
* Red Thaï curry, wok van groenten met gebakken scampi’s en pasta 21
*‘Lekker veggie’ Cannelloni gevuld met gegrilde groenten 20

Dessert

* Crème van Callebaut donkere chocolade met
amarenakersen en passievruchten 10
* Panna cotta van kokos en vanille,
gemarineerde kersen, aardbeien en frambozen 10
* Crème brûlée met bourbon vanille 10
* Lievelingsdessert van de chef met verse frambozen,
meringue en chocolade 10
* Dame blanche met verse slagroom en warme chocoladesaus 10
* Sabayon van "Kracher Spätlese" met vanille-ijs 10
* Selectie van 3 Belgische kazen 10
* Sorbet van limoen, frambozen en passievrucht 10

* Kracher Spätlese Cuvée glas 6